Δραστηριότητες

Ένα νέο δάσος γεννήθηκε
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25-4-2012 με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη δεντροφύτευση απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, το 2ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και τον Δήμο Τριφυλίας, στην δασώδη περιοχή της Ελαίας όπου πριν λίγα χρόνια κάποια πεύκα είχαν προσβληθεί απο έναν μύκητα και είχαν ξηραθεί.
Εμπλουτίσαμε το μέρος αυτό με 300 περίπου δενδρύλια άγριας κουκουναριάς που μας προμήθευσε το Δασαρχείο Κυπαρισσίας.
Η ημέρα κύλισε ευχάριστα και με άφθονο κέφι, με όλους τους παρευρισκομένους να δουλεύουν ακούραστα και με τα »τιτιβίσματα» από τις φωνές των μικρών μαθητών να αντηχούν σε όλη την περιοχή.
Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ πρώτα πρώτα στους μικρούς μας φίλους του 2ου Δημοτικού σχολείου καθώς και στον Διευθυντή τους, Κο. Τσώνη Νικόλαο, για την πρωτοβουλία αυτή.
Στον καθηγητή φυσικής Αγωγής και μέλος του συλλόγου μας Κο Χήναρη Παναγιώτη και στους υπόλοιπους δασκάλους που καθοδηγούσαν με τις γνώσεις τους τα παιδιά.
Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας που ανέλαβε το πότισμα των δέντρων, καθώς και στον Δήμο Κυπαρισσίας που ανέλαβε την μεταφορά των μαθητών.
Υποσχόμαστε πως θα έχουμε υπό την επίβλεψή μας και το νέο αυτό εκκολαπτόμενο δάσος ούτως ώστε οι μικροί μαθητές που σήμερα το δημιούργησαν, »αύριο» να το χαίρονται και αυτοί με τα παιδιά τους.

.
.
.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΒΙΟΤΟΠΩΝ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ξεκίνησε το πρόγραμμα βελτίωσης σε εκτάσεις που βρίσκονται στο χώρο ευθύνης του. Πραγματοποιήθηκαν σπορές με τρακτέρ σε εκτάσεις με κύριο σκοπό την στήριξη και την αειφορία του ευδημικού και μή θηράματος. Οι εκτάσεις θα παρακολουθούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο για την επιτυχία της σποράς όσο και για την παρουσία ενδημικών θηραμάτων έτσι ώστε το πρόγραμμα να επιτύχει και όπου χρειάζεται να βελτιωθεί.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος ΚατσαρελάςΕτήσιος χορός Συλλόγου (2012)
Στις 04-02-2012 Διοργανώθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
Η συμμετοχή των μελών, παρά τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας, ήταν πέραν των προσδοκιών μας.
Στην εκδήλωση, εκτός από τα πάντα δραστήρια μέλη μας, παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κύριος Κώστας Μαρκόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ κύριος Κουσελάς Δημήτριος, ο Δήμαρχος Τριφιλλίας κύριος Κώστας Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Πύλου, του Σκοπευτικού συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Καλκαβούρας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ανδρινόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αδρακτάς, η κα Πανουσιοπούλου, ο σύμβουλος της τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίας κ. Φωτεινόπουλος, ο Προσιτάμενος του ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας κ. Τζουμάνης και άλλοι επίσημοι.
Η βραδιά κύλησε με άφθονο γλέντι συντροφιά με την πολύ καλή ομολογουμένως ορχήστρα του Λεωνίδα Παπακώστα.
Στο τέλος της βραδιάς κληρώθηκαν πλούσια δώρα προσφοράς μελών μας και επιχειρηματιών της τοπικής μας κοινωνίας.
Για περισσότερες φωτογραφίες από την βραδιά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ενότητα »φωτογραφικό αρχείο» της σελίδας μας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΑΙΓΙΝΗΤΗ 3-9-2011

Εχθές Σάββατο 3-9-11 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο κυνηγετικού όπλου που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με τον δάσκαλο κυνηγετικής σκοποβολής Μπάμπη Αιγινήτη.
Το σεμινάριο το παρακολούθησαν όχι μόνο μέλη του συλλόγου μας, αλλά και φίλοι κυνηγοί από πιο μακριά (Πύλο, Γαργαλιάνους κλπ)
Επίσης το σεμινάριο παρακολούθησε μέχρι το τέλος και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κύριος Κώστας Μαρκόπουλος, ενώ έδωσε το παρών και ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης με φορείς της ευρύτερης περιοχής.
Ο Μπάμπης Αιγινήτης ξεκινώντας αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που πρέπει να διέπει έναν σωστό κυνηγό: ευπρέπεια, σεβασμό, ασφάλεια και ανέλυσε θέματα βλητικής, φυσιγγίων και διόφθαλμης σκόπευσης.
Ιδιαίτερη ανάλυση έγινε στην τελευταία ενότητα, σε θέματα ασφάλειας, για να μπορούμε πάντα να πραγματοποιούμε <<κυνήγι δίχως δάκρυα>> όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ευχαριστούμε θερμά όσους φίλους παρακολούθησαν το σεμινάριο, και υποσχόμαστε στο μέλλον και άλλες εκδηλώσεις εξίσου σημαντικές και απαραίτητες.
Ευχαριστούμε επίσης και τον Δήμο Τριφυλίας για την παραχώρηση της αίθουσας.

Κ.Σ. Κυπαρισσίας

Comments are closed.